Allmänt

March
05
2013

Bortrest 6-8 mars

Onsdag till fredag denna vecka befinner jag mig i Åre. På måndag är jag dock tillbaka i studion, redo för nya uppdrag. Välkommen att höra av dig!

February
28
2013

OBS! Fel på hemsidan

Hemsidan har kraschat. En ny är på gång. Men givetvis är det så att jag aldrig har haft så stort behov av en fungerande hemsida som den senaste veckan. Uppenbarligen helt normalt enligt "lagen om alltings jävlighet". Det går att kika in i bildgalleriet men det kräver en hel del scrollande och massor av tålamod. Turligt nog funkar i alla fall bloggen som den ska och här kan du kika på en hel del bilder (tyvärr inte så väldigt många uppdragsbilder). Hälsa gärna på om någon vecka igen. Jag utlovar ny design med större bilder.

February
21
2013

Så nära men ändå så långt borta ...

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle ha en ny hemsida på gång snart. Nu går det inte så fort som jag hoppats men håll ut. På tisdag blir det förhoppningsvis klart vem som bygger i alla fall.

Vad händer annars då? Jag har haft fullt upp med fotograferingar över halva Norrbotten. Överkalix, Arvidsjaur, Arjeplog och Boden fick besök förra veckan. Den här veckan har mest handlat om att leverera de bilder som har tagits. Här kan du bland annat se personalbilderna jag tagit på uppdrag av PiteHavsbad Group: http://www.phg.se
February
05
2013

Det är nära nu ...

Hemsidan har gjort sitt. Många har gett gliringar om min porträttbild (de som mött mig någon gång under de senaste två åren vet nämligen att jag vid det här laget har långt hår ...). Och efter årsskiftet när jag bytte från PC till Mac funkar det inte att ladda upp bilder på bloggen längre. Förmodligen gillar inte hemsidan Safari som webbläsare. Men spiken i kistan blev när mitt webbhotell alldeles nyligen gjorde en uppdatering som inte går ihop med min sida. På de flesta sidor får man scrolla förbi lååååååånga gula fält med en massa rappakalja innan man kommer fram till innehållet. Hemska tider. Men - det gjorde att jag äntligen fick tummen ur, dammade av alla nygamla skisser och beslutade mig för hur det skulle bli.

Inom en överskådlig framtid kommer alltså en helt ny hemsida. Förhoppningsvis inte mer än så där en två veckor bort. Allt hänger på hur det ser ut med tid för dom som ska koda. Hur som helst är det något att se fram emot. Äntligen ska bilderna få ta ordentligt med plats.
January
24
2013

Största möjliga tystnad

Det är tyst och bildfattigt här på bloggen. Har haft fullt upp med uppdrag samtidigt som jag bytt från PC till Mac med allt vad det innebär i "komplikationer" och det har gjort att jag inte hunnit med. Nu åker jag dessutom till Stockholm torsdag till söndag så det blir nog några dagar till innan det kommer upp några bilder.

I Stockholm blir det som vanligt mycket foto. Jag ska kika på åtminstone fem olika utställningar: David LaChapelles största utställning någonsin på Fotografiska, Elisabeth Ohlson Wahlins "Satir", Peter Erikssons "665" och "Penumbra", den japanska galningen Arakis utställning och Christer "Fjellis" Fjellmans "Rehabskuggor". Sedan blir det garanterat ett besök på Galleri Kontrast som erbjuder utställningarna "Rockfoto 10 år" och "På turne med Thin Lizzy". Det blir en grym helg. :)
December
02
2012

Julkalendern - 1 & 2 december

Testar något nytt och kör en julkalender. En bild om dagen fram till julafton. Det blir inget särskilt tema utan en blandad kompott av nya och gamla bilder. Förmodligen blir det en hel del bilder som du nog inte är van att se från mig.  

Eftersom jag är ute en dag försent så rivstartar jag med två bilder.

December
01
2012

Har du råd att inte se bra ut?

Har vi råd att inte fokusera på design? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Daniel Wiléns föreläsning på Näringslivsdagen gav många fina exempel på hur viktigt det är med design. Själv lägger jag gärna till det här med foto också.

Klart man ska visa upp fina bilder när man har fina produkter och tjänster. Tyvärr är det inte helt ovanligt att se reklam för högkvalitativa och otroligt fina produkter där både bilder och layout lämnar mycket att önska. Då känns det plötsligt inte så högkvalitativt och fint längre. Budskapet blir motsägelsefullt. Visst kostar det lite att anlita en designer, copywriter och fotograf men hela grejen är ju att det ska generera mer pengar genom att produkten och tjänsten säljer bättre. Jag tar alltså Daniels fråga och modifierar den: "Har du råd att inte se bra ut?"

Fler av mina bilder från Näringslivsdagen hittar du i bildspelet på deras hemsida:
http://naringslivetsdag.se/

November
26
2012

Näringslivsgalan 2012

Jag fick det trevliga uppdraget att fotografera Näringslivsdagen med efterföljande gala. Själva galan kombineras, som brukligt är, med en Great Gig tribute konsert. I år var det Tina Turners tur. Konserten är redigt påkostad med stor scen och fantastiskt ljus. Mitt huvuduppdrag var inte att fotgrafera själva konserten, men det är klart att jag inte kunde låta bli att ta några bilder i alla fall.

Fler bilder hittar du här: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4351792227560.164345.1070260436&type=1#!/media/set/?set=a.4351792227560.164345.1070260436&type=1

Pages