Nyheter

March
05
2013

Bortrest 6-8 mars

Onsdag till fredag denna vecka befinner jag mig i Åre. På måndag är jag dock tillbaka i studion, redo för nya uppdrag. Välkommen att höra av dig!

February
21
2013

Så nära men ändå så långt borta ...

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle ha en ny hemsida på gång snart. Nu går det inte så fort som jag hoppats men håll ut. På tisdag blir det förhoppningsvis klart vem som bygger i alla fall.

Vad händer annars då? Jag har haft fullt upp med fotograferingar över halva Norrbotten. Överkalix, Arvidsjaur, Arjeplog och Boden fick besök förra veckan. Den här veckan har mest handlat om att leverera de bilder som har tagits. Här kan du bland annat se personalbilderna jag tagit på uppdrag av PiteHavsbad Group: http://www.phg.se
February
05
2013

Det är nära nu ...

Hemsidan har gjort sitt. Många har gett gliringar om min porträttbild (de som mött mig någon gång under de senaste två åren vet nämligen att jag vid det här laget har långt hår ...). Och efter årsskiftet när jag bytte från PC till Mac funkar det inte att ladda upp bilder på bloggen längre. Förmodligen gillar inte hemsidan Safari som webbläsare. Men spiken i kistan blev när mitt webbhotell alldeles nyligen gjorde en uppdatering som inte går ihop med min sida. På de flesta sidor får man scrolla förbi lååååååånga gula fält med en massa rappakalja innan man kommer fram till innehållet. Hemska tider. Men - det gjorde att jag äntligen fick tummen ur, dammade av alla nygamla skisser och beslutade mig för hur det skulle bli.

Inom en överskådlig framtid kommer alltså en helt ny hemsida. Förhoppningsvis inte mer än så där en två veckor bort. Allt hänger på hur det ser ut med tid för dom som ska koda. Hur som helst är det något att se fram emot. Äntligen ska bilderna få ta ordentligt med plats.
May
22
2012

Mot Stockholm och workshop med Anders Petersen

Imorgon åker jag ner till Stockholm för att gå en workshop med Anders Petersen. Behöver du komma i kontakt med mig så är säkraste kortet att skicka ett mail eller tala in ett meddelande på mobilsvaret. Från förra årets workshop vet jag att det blir ett ytterst späckat schema, men jag ska försöka svara så fort jag bara kan.

Jag är tillbaka på jobbet tisdag den 29 maj.

/Maria

February
13
2012

Vilda djur och vita stränder

Idag åker jag till Tanzania på safari och några dagars sol och bad på Zanzibar. En liten kombination av jobb och semester med tyngdpunktenen på det senare. Men kameran är givetvis med. Skrivblocket likaså. Jag hoppas på möjligheten att komma ganska nära djuren (det lär hända lättare och oftare än man tror har jag fått höra) och komma hem med åtminstone några fantastiska bilder. Benke på Nikon som jag träffade på Norrlandsdagarna har gett mig hopp. Han visade upp ett antal fina bilder han själv tagit och konverterat till svartvitt i bästa Nick Brandt anda.


Foto: Nick Brandt, http://www.nickbrandt.com/

Bilden är lånad från Fotografiskas facebooksida. Du hittar bilden här: https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150324278447555.344891.142320852554&type=3

Jag är tillbaka på kontoret den 5 mars och hoppas verkligen att det inte kommer ställa till problem för någon av mina kunder. I nödfall går det alltid att kontakta mina kollegor som har access till min dator och eventuellt kan hjälpa till. Du hittar kontaktuppgifter till dom på: www.mawixart.se och www.filuriform.se.

Ha det gott så länge!

/Maria

February
08
2012

Mot Norrlandsdagarna

I helgen anordnar jag och fem fotografer från Luleå Svenska Fotografers Förbunds årliga event "Norrlandsdagarna". Det blir en helg med massor av inspirerande föreläsningar och sena kvällar.

Från och med torsdag lunch kommer jag alltså att befinna mig på Hotell Nordkalotten. Har du ett akut ärende rekommenderar jag dig att ringa och lämna ett meddelande på mobilen så hör jag av mig så fort jag kan.

Här kan du kika närmare på vad som händer på Norrlandsdagarna: www.norrlandsdagarna.se

September
06
2011

"Jag saknar dig-effekten"

 

Helt sjukt vilken effekt Jag saknar dig och AiluCrash har haft på min besöksstatistik. Nästan dubbelt så många besökare som samma tid förra året. AiluCrash är dessutom numera populärare än mig själv på min egen hemsida. Ha, ha, ha. Känns inte helt långsökt att dra slutsatsen att det inte direkt är min målgrupp som hittar hit, men det är givetvis kul i alla fall.

Är du ny besökare - hjärtligt välkommen! Och förresten - är du gammal och trogen besökare är du givetvis minst lika hjärligt välkommen!

/Maria

August
28
2011

På vift måndag och tisdag

Måndag och tisdag är jag upptagen med utbildningar hela dagen. På onsdag är jag däremot tillbaka i studion precis som vanligt.

Hälsningar,
Maria

May
24
2011

Äntligen workshopdax!

Så var det äntligen dags att åka iväg till Stockholm för att gå min efterlängtade workshop med Mary Ellen Mark. Ska bli otroligt spännande. Verkar klara askmolnet på vägen ner. Får se hur det går när jag ska hem på söndag ...

På måndag den 30:e är jag upptagen hela dagen så först på tisdag är jag tillbaka på kontoret som vanligt.

Pages